Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ubedljiva pobeda SNS

    Koalicija oko SNS osvojila 48,8 odsto glasova, prema preliminarnim podacima Cesida. Druga je lista SPS-PUPS-JS sa osvojenih 14 odsto glasova, a iznad cenzusa su još samo DS sa 5,9 i NDS sa 5,7 odsto osvojenih glasova.

    Na vanrednim parlamentarnim izborima, Naprednjaci postigli najbolji rezultat od 1990. godine kada je ponovo uveden višestranački sistem u Srbiji, dok su ispod "crte" DSS, LDP, URS…

    Prema preliminarnim rezultatima Cesida, koalicija oko Srpske napredne stranke osvojila je 157 mandata. To je procentualno rekordan broj glasova za jednu stranku od kada je uveden višepartijski sistem.

    Druga je lista koalicije SPS-PUPS-JS sa osvojenih 14 odsto glasova ili 45 mandata. Demokratska stranka je osvojila 19 mandata, a Nova demokratska stranka 18 mandata.

    U parlament će ući i manjinske stranke Savez vojvođanskih Mađara koji je osvojio je 2,2 odsto glasova (sedam mandata), Stranka demokratske akcije sa osvojenih jedan odsto ili tri mandata, kao i Partija za demokratsko delovanje sa osvojenih 0,5 odsto glasova ili jedan mandat.

    Ostale stranke, prema preliminarnim rezultatima Cesida, nisu prešle cenzus. DSS je osvojio 4,1 odsto, Pokret Dveri 3,4, URS 3,3, LDP 3,1, SRS 2,0, Grupa građana "Dosta je bilo" 1,7, Treća Srbija 0,5 odsto, Crnogorska partija – Josip Broz 0,5 odsto.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE