Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krajem marta o Zakonu o radu

    Radna grupa za izmene Zakona o radu sastaće se ponovo 27. marta, kada bi trebalo da se razmatraju odredbe o na minimalnoj zaradi i proširenom dejstvu kolektivnih ugovora, izjavio je potpredsednik Saveza Samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović.

    Sindikati su pri stavu da bi minimalna cena trebalo da se utvrđuje jednom godišnje i to u oktobru, da iznosi najmanje 70 odsto od minimalne potrošačke korpe, kao i da bi prošireno dejstvo kolektivnog ugovora i dalje trebalo da važi.

    Mihajlović je rekao Tanjugu da su mnogi detalji koji se odnose na odredbe u vezi rada na određeno vreme i načina isplate otpremnina ostali neusaglašeni i da će se za to sačekati formiranje nove vlade.

    Direktor Unije poslodavaca Srbije, Dragoljub Rajić, rekao je u ponedeljak Tanjugu da očekuje da se u što kraćem roku nastavi sa sastancima i razgovorima u vezi Zakona o radu.

    On smatra da se već godinu dana izgubilo u razgovorima i da bi bilo dobro da se ispoštuju rokovi i da se kompromis oko spornih odredaba postigne do juna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE