Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deset italijanskih investitora hoće u Srbiju

    Više od deset italijanskih investitora interesuje se za ulaganje u Srbiji, rečeno je na sastanku predsednika slobodnih zona u Srbiji i italijanskih partnera u Privrednoj komori Srbije.

    Generalni sekretar Komore italijansko-srpskih privrednika Oliver Lepori istakao je tom prilikom da je Italija prvi investitor i najbolje viđen poslodavac koji već sada zapošljava 30.000 ljudi u Srbiji.

    U ovom trenutku imamo preko 10 zahteva vezanih za srpsko tržište, rekao je Lepori na skupu "Zašto je dobro poslovati u slobodnim zonama u Srbiji".

    Srbija ima ukupno 13 slobodnih zona čiji predstavnici su predstavili svoju ponudu italijanskim partnerima. Tom prilikom potpredsednik PKS Zdravko Jelušić rekao je da se nada ozbiljnim privrednim aktivnostima u slobodnim zonama.

    On je podsetio da je spoljnotgovinska razmena Italije i Srbije u 2013. iznosila 4,83 milijarde dolara, a da je pokrivenost uvoza izvozom čak 97 odsto, što je dokaz da Italijani doživljavaju Srbiju kao ravnopravnog partnera.

    Direktor Uprave slobodnih zona pri Ministarstvu finansija Milan Ristić naveo je da su u nekoliko zona italijanski investitori već položili kamen-temeljac u nameri da izgrade fabriku. To su, kako je rekao, nedavo uradili Geos u Vranju i Fleš u Apatinu koji će praviti tkaninu za italijansku Kalcedoniju.

    U nastojanju da dovedu još italijanskih partnera, prezentaciju su održale slobodne zone: Pirot, Subotica, Novi Sad, Zrenjanin, Šabac, Kragujevac, Užice, Smederevo, Niš, Kruševac, Svilajnac, Apatin i Vranje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE