Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RS limitira plate direktora na 1.500 evra

    Vlada Republike Srpske utvrdila je predlog novih ugovora o radu s direktorima javnih preduzeća, prema kojem direktorska plata ne može biti veća od tri hiljade konvertibilnih maraka, odnosno oko 1.500 evra.

    U taj iznos uračunata su i ostala primanja po osnovu radnog odnosa, s tim što će plata biti uvećana za 0,5 posto za svaku navršenu godinu radnog staža i pripadajuće poreze i doprinose.

    Predloženim ugovorom je definisano da plata izvršnih direktora javnih preduzeća ne može biti veća od 2.500 KM (oko 1.250 evra), s tim što će i njihove plate biti uvećane za 0,5 posto za svaku godinu radnog staž.

    Vlada je obavezala predstavnike državnog kapitala i nadzorne odbore u javnim preduzećima da nove ugovore o platama u roku od 30 dana ponude na potpis direktorima i izvršnim direktorima javnih preduzeća.

    Vlada je obavezala upravne odbore u javnim ustanovama i vanbudžetskim fondovima da redefinišu ugovore o radu, da direktorske plate u tim ustanovama i fondovima ne bi bile veće od plata direktora republičkih uprava i republičkih upravnih organizacija.

    Na isti način, kako je saopštila Vlada, treba da se regulišu i plate direktora entitetskih agencija i direkcija.

    Vlada RS je donela i zaključak da direktori entitetskih javnih preduzeća, fondova, direkcija, agencija i uprava treba da traže saglasnost Vlade za svako službeno putovanje u inostranstvo i da u roku od sedam dana posle putovanja Vladi dostave pisani izveštaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE