Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uvoz polovnjaka bez ikakve kontrole

    Privredna komore Srbije pokrenula je inicijativu za izmenu Uredbe o uvozu polovnih vozila koju je donela Vlada Srbije 2005, kako bi se prilagodila savremenim normama i ekološkim standardima, ali i ograničio nekontrolisani uvoz isluženih vozila.

    Prošle godine je u Srbiju uvezeno više od 100.000 polovnih vozila što je šest puta više od uvoza novih vozila, navodi se u saopštenju PKS i ocenjuje da bi nova uredba sprečila dalje zagađivanje okoline i poboljšala bezbednost u saobraćaju.

    Istaknuto je da se u Srbiju uvoze vozila stara više od 14 godina i da se puštaju u saobraćaj, bez ikakve kontrole ispravnosti i emisije izduvnih gasova.

    Kako je ukazano na sastanku predstavnika PKS i Agencije za bezbednost saobraćaja, neophodno je pooštriti regulativu i podići standarde za uvoz polovnih automobila, čiji se kvalitet slabo kontroliše.

    Potpredsednik PKS Zdravko Jelušić upoznao je direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadina Jovanovića i pomoćnika direktora Zorana Alimpića i sa problemima ovlašćenih uvoznika vozila, koji imaju gubitke u poslovanju, zbog nekontrolisanog uvoza polovnih vozila, kao i zbog zastarelih propisa koji regulišu njihov uvoz.

    Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja saglasio se sa inicijativom i dogovoreno je da se sa njom upoznaju predstavnici državnih institucija, resornih ministarstava i Uprava carine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE