Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aflatoksin usaglašen na 0,05

    Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić izjavio je da su potpisane sve saglasnosti za vraćanje granice aflatoksina na 0,05 mikrograma po kilogramu i da sledeće nedelje možemo očekivati zvanično potpisan Pravilnik i konačno rešavanje problema sa aflatoksinom.

    Ministar Glamočić je to potvrdio novinarima nakon obilaska specijalizovane mlekare za proizvodnju mlečnih proizvoda kraj Kruševca.

    Generalni sekretar evropske mlekarske asocijacije Aleksander Anton rekao je da je ta asocijacija upoznata sa problemom aflatoksina u Srbiji i da se može reći da je situacija pod kontrolom Ministarstva poljoprivrede, kao i da se rešava na pravi način.

    Glamočić je podsetio da je Ministarstvo poljoprivrednicima isplatilo sve subvencije na vreme, kao što je ranije i obećano, istakavši da će tako biti i ubuduće. Govoreći o prolećnoj setvi, Glamočić je naveo da je ona u toku i da se odvija uspešno.

    Ministarstvo i Vlada zauzeli su stav za kupovinu dizel goriva što je privlačilo ogromnu pažnju poljoprivrednika. Poljoprivrednici će moći da kupe gorivo na svim pumpama gde god oni to budu želeli, a priznavaće im se računi od 1. januara do novembra ove godine, objasnio je Glamočić.

    On je dodao da će registrovana gazdinstva dobiti 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva i 3.000 dinara za kupovinu mineralnog đubriva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE