Krstić: Jedinstvena, istorijska prilika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krstić: Jedinstvena, istorijska prilika

  Ministar finansija Lazar Krstić u Briselu je ukazao na važnost fiskalne stabilizacije i nastavka strukturnih reformi u Srbiji, paralelno sa borbom protiv korupcije i uspostavljanjem vladavine prava.

  Krstić je o važnosti fiskalne stabilizacije i nastavku strukturnih reformi govorio na sastanku sa direktorom Direktorata za proširenje EU Christianom Danielssonom na kome je bilo reči o pitanjima koja se odnose na pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

  Danielsson je rekao da je Evropska unija spremna da pomogne Srbiji na putu ka punopravnom članstvu, između ostalog, i kroz jasno određivanje prioriteta u korišćenju predpristupnih fondova i ostalih instrumenata podrške, saopštilo je Ministarstvo finansija.

  Krstić je u Briselu, na poziv Centra za evropske politike, učestvovao i u javnoj debati posvećenoj formalno započetim pregovorima Srbije za pristupanje Evropskoj uniji.

  U prošlosti smo često imali ambivalentan odnos prema EU. Bilo je velikih reči, ali premalo akcije. Danas smo na putu ka EU na tački sa koje nema povratka, a nakon izbora imamo jedinstvenu i istorijsku priliku da završimo započeti posao ulaska u Uniju, rekao je Krstić.

  Da bismo taj posao završili, moramo da stvorimo dobru Vladu u kojoj ćemo imati kompetentne ljude na mestima gde se donose važne odluke. Ti ljudi moraju biti u stanju da sprovedu zakone koje ćemo doneti, rekao je ministar Krstić na panelu u Briselu.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE