Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktorka GM obećala pred Kongresom: Vodićemo računa o bezbednosti

    Direktorka General Motorsa Mary Barra obećala je pred Kongresom SAD da će taj proizvodjač automobila više voditi računa o kupcima i bezbednosti kako bi se izbegle nesreće zbog neispravnih vozila.

    Mary Barra koja je na čelu GM manje tri meseca, prošle noći je skoro tri sata na saslušanju odgovarala na pitanja kongresmena o tome zašto je njena firma 10 godina prodavala milione neispravnih automobila.

    Barra je frustrirala poslanike time što nije odgovarala na pitanja o tome, uz objašnjenje da čeka rezultat interne istrage u GM-u, da ne zna zašto je GM čekao više od 10 godina da odluči da povuče vozila za koja je znao da imaju problema s kontakt-bravom, da ne zna ko je odgovoran da se odloži povlačenje vozila…

    "GM će se više brinuti o kupcima, nego o zaradi", rekla je ona i dodala da će kompanija više obraćati pažnju na bezbednost i kvalitet vozila.

    Saslušanju su prisustvovale porodice 12 žrtava sudara zbog neispravnih automobila General Motorsa. Mary Barra je obećala da će razmotriri i odštetu za te porodice.

    Od februara, GM je povukao 6,1 miliona svojih vozila zbog raznih neispravnosti, prvenstveno kontakt-brave koja se isključuje od vibracija tokom vožnje, i vazdušnih jastuka koji se ne aktiviraju u slučaju sudara.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE