Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Air Serbia već donosi rezultate

    Nacionalna aviokompanija Air Serbia za nepunih pet meseci ostvarila je impresivan uspeh, rekao je generalni direktor Dane Kondić i najavio da će samo u toku ove godine doprineti privredi sa više od 700 miliona dolara.

    Air Serbia otvara znatan broj radnih mesta u Srbiji i tokom proteklih pet meseci je zaposlila više od 300 ljudi, naglasio je Kondić, predstavljajuci rezultate kompanije.

    Prema njegovim rečima angažovano je više od 150 članova posade, više od 40 pilota, oko 90 radnika na šalterima za čekiranje, i 28 zaposlenih za rad u kol centru, čiji su kapaciteti prošireni.       

    Air Serbia je takođe otvorila 36 novih radnih mesta u svojoj službi za linijsko održavanje aviona, dodao je Kondić i istakao da saobraćajna mreža stalno raste, tako da će se od prošlogodišnjih 27 destinacija, proširiti na 38 do kraja ove godine.   

    On je podsetio da Air Serbia ponovo povezuje celu balkansku regiju i istakao cilj da Air Serbia bude najjača aviokompanija u regionu.

    Za svega nekoliko meseci Air Serbia je ostvarila ogromne rezultate, rekao je ministar privrede u tehničkoj vladi Igor Mirović i dodao da će indirektni i direktni doprinos kompanije biti oko 700 miliona dolara u ovoj godini, što je 1,5 odsto BDP.

    Danas je jasno da je Air Serbia počela da donosi rezultate, ne samo kroz povećanje zaposlenosti u samoj kompaniji, već i zbog ukupnog ambijenta u privredi, za otvaranje novih radnih mesta, rekao je Mirović.

    Vlada Srbije je dobila saglasnost od Etihada da objavi ugovor o strateškom partnerstvu sa kompanijom Air Serbia i pitanje je dana kada će ugovor biti objavljen, najavio je savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE