Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Ništa više neće biti kao što je bilo

    Pred Vladom su ozbiljni zadaci, slede dramatične uštede u javnom sektoru i agresivno jačanje privatnog sektora, rekao lider SNS Aleksandar Vučić, posle sednice Predsedništva stranke o formiranju buduće Vlade.

    Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da će nova vlada biti formirana u najkraćem roku, i da će njen zadatak biti sprovođenje strukturnih reformi.

    To znači da ćemo voditi politiku dobru za mlade generacije, a nije dobra za budući rezultat naše stranke na nekim narednim izborima, rekao je Vučić.

    Privatni sektor ćemo podići dramatično, a u programu buduće vlade biće tri dela strukturnih reformi.

    To podrazumeva da do kraja juna budu doneti svi najvažnijin reformski zakoni, poput zakona o radu, stečaju, privatizaciji, osiguranju, planiranju i gradnji, kancelariji za brze odgovore, kao i 13 zakona iz oblasti pravosuđa.

    Drugi deo strukturalnih reformi biće rešavanje problema u preduzećima u restrukturiranju, što podrazumeva da ćemo dovesti investitore gde god to bude moguće, a treća oblast, u kojoj se očekuju najveće promene, je dramatična promena odnosa i ponašanja svega što se zbiva u javnim preduzećima.

    Gde god se pokaže da rukovodeće strukture u tim preduzećima nisu sposobne, ići će se u privatizaciju, biće dramatičnih smanjenja broja zaposlenih, jer hoćemo da izgradimo zdravu i dobru privredu koja će našoj deci obezbediti budućnost, naveo je Vučić.

    Za narednu sedmicu Vučić je najavio razgovore sa svim relevantnim političkim učesnicima u Srbiji, a razgovaraće se pre svega o planu i programu vlade i o tome šta je neophodno da se uradi.

    Istakavši da će što su obećali biti i ispunjeno, Vučić je dodao da to ne znači med i mleko već podrazumeva teške reforme.

    Nama su potrebne reforme i na troškovnoj strani budžeta uslediće dramatične uštede, pri tome govorim o svemu što ljude sa pravom iritira, o tome da na dnevnice u javnim preduzećima potrošimo 40 miliona evra, ali obećavam da ništa više neće biti kao što je bilo, izjavio je Vučić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE