Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi Yahoo biznis: Skupe online TV serije

    Čini se da će Yahoo uskoro postati konkurencija Netlfixu i Amazonu. Od nedavno kruži priča da će najnoviji poslovni poduhvat ovog internet giganta biti upravo produkcija visokobudžetnih TV serija. Kako prenosi portal TIME u planu je snimanje 10 epizoda polusatne komedije sa budžetom između 700 hiljada i nekoliko miliona dolara po epizodi.

    The Wall Street Journal prenosi, iz nepoznatih izvora, da su pregovori sa piscima i režiserima još uvek u toku, ali da je čitava ideja zapravo težnja Yahooa da privuče zaradu od oglašavanja.

    Od kada je Marissa Mayer na čelu Yahooa, radi se intenzivno na poboljšanju video sadržaja, pa je tako Yahoo ušao u pregovore o kupovini online video servisa News Distribution Network Inc.

    U prilog sve većoj popularnosti online TV serija, govori činjenica da je Amazon nedavno predstavio Fire TV, uređaj koji povezuje televizore sa servisima za video striming kao što su Netflix, Hulu i naravno, Amazonov sopstveni servis, kao i da je Google samo nekoliko dana posle najavio da uskoro na tržište izlazi sa sličnim uređajem.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE