Vesić: Novi vlasnik BusPlusa donosi 300 miliona dinara veće prihode - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Vesić: Novi vlasnik BusPlusa donosi 300 miliona dinara veće prihode

Promenom vlasnika BusPlusa, Beograd bi mogao da dođe do većih godišnjih prihoda od naplate karata za gradski prevoz u iznosu od 200 do 300 miliona dinara.

To je izjavio sekretar Privremenog veća Beograda Goran Vesić, koji je rekao da je naplata gradskog prevoza sada ispod zadovoljavajućeg nivoa i da su u Gradu ubeđeni da bi novi operater to mogao da promeni.

Vesić je rekao su predstavnici Grada imali intenzivne pregovore prošle sedmice sa zastupnicima turske kompanije, koja je vlasnik BusPlusa, ali je podsetio da dogovor nije postignut.

"(Predsednik Privremenog organa) Siniša Mali je naredio Direkciji za javni prevoz i drugim gradskim organima da počnu pripreme za raspisivanje tendera za novog operatera za tu uslugu. Ako se ništa dramatično ne promeni, tražićemo novog patnera, s tim da će Grad biti većinski vlasnik", rekao je Vesić.

On je ukazao da je to što Grad nije imao udela u BusPlusu i bio osnovni problem.

Vesić je zaključio da će se raditi na tome da taj sistem pripadne Gradu, što će povećati naplatu karata, obezbediti veće investicije i uvesti više reda u gradski prevoz.

Mali je u petak, 4. aprila, rekao da Bus plus nije u skladu sa interesima grada i da se u razgovorima sa predstavnicima Apexa nije došlo do prihvatljivog rešenja.

Sistem BusPlus nije se pokazao operativnim zbog toga što se naplata karata poslednjih godinu dana drastično smanjila, a grad je samo prošle godine na ime subvencija isplatio GSP 7,5 milijardi dinara, rekao je Mali, a preneo Beoinfo.

Mali je ranije rekao da je ideja da strani partner obezbedi uredjaje neophodne za taj sistem, a da prodaja markica ili kontrola predju pod okrilje grada, kao i da ne veruje da će se sistem više zvati BusPlus.

Foto: Beta

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE