Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pad ulaganja u obnovljive izvore

    Investicije u obnovljive izvore energije u svetu smanjene su prošle godine za 14 odsto, pri čemu je Kina prvi put uložila više novca u taj sektor od Evrope, pokazao je izveštaj Programa za životnu sredinu Ujedinjenih nacija (UNEP).

    Investicije u obnovljive izvore energije, izuzev u hidroenergiju, smanjene su prošle godine na 214,4 milijarde dolara, što je za 35,1 milijardu dolara manje u odnosu na prethodnu godinu i za 23 odsto niže u odnosu na rekordna ulaganja iz 2011. godine.

    Takav pad je, kako se navodi u izveštaju, posledica "političke neizvesnosti na nekoliko tržišta, kao i manjka jasnoće u pogledu državne podrške tom sektoru".

    U Evropi, koja je bila svetski lider u pružanju pomoći razvoju obnovljivih izvora energije, investicije su prošle godine smanjene 44 odsto na 48 milijardi dolara (35 milijardi evra), dok su u Kini, investicije pale za šest odsto na 56 milijardi dolara.

    Posle devet godina rasta obima investicija, prošla godina je bila prva u kojoj su investicije u obnovljive izvore energije pale u zemljama u razvoju, zakjučeno je u izveštaju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE