Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS ispituje zloupotrebe u prodaji uglja

    Elektroprivreda Srbije formirala je Radnu grupu koja će u narednih deset dana ispitivati zloupotrebe u prodaji uglja kupcima u privrednim društvima Kolubara i Kostolac.

    Kako se navodi u saopštenju EPS, Radna grupa formirana je na nivou poslovodstva, a po nalogu vršioca dužnosti direktora EPS Aleksandra Obradovića.

    Dodaje se da Radna grupa treba da utvrdi da li je bilo favorizovanja pojedinih kupaca uglja u Kolubari i Kostolcu, koji su potom, kako je utvrdila Komisija za zaštitu konkurencije, cene u maloprodaji podizali višestruko.

    Pročitajte i>>>Na uglju jure ekstraprofit

    Obradović je ukazao da to predstavlja direktan primer kako se u privrednim društvima koji su u sistemu EPS, pojedini poslovi obavljaju na različite načine, što dovodi do netransparentnosti i sumnje u legalnost postupka.

    U saopštenju se navodi da bi sprovođenjem polaznih osnova za reogranizaciju EPS i početkom procesa korporativizacije mnogi zajednički poslovi trebalo da imaju jedinstvene procedure, po kojima bi se tačno znalo ko je i za šta odgovoran, a javnost ne bi dovodila u sumnju poslovanje ijednog dela EPS.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE