Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poljaci partneri u KAP

    Poljska kompanija Impeks metal biće partner vlasniku Uniproma Veselinu Pejoviću, u Kombinatu aluminijuma (KAP), čiju je ponudu za podgoričku fabriku aluminijuma prihvatio stečajni upravnik.

    Čim uđem u KAP, oni će biti moji partneri i idemo dalje u razvoj fabrike. To je firma sa proizvodnjom od 75 hiljada tona traka i limova od aluminijuma.

    Poljacima za njihovo tržište treba još 50 hiljada tona limova i traka, a mi bismo to proizvodili u KAP i plasirali na poljsko tržište, rekao je Pejović za podgoričku Pobjedu.

    On je podsetio da je prošle nedelje KAP obišla i turska kompanija Šahinler, koja je zainteresovana za saradnju sa Kombinatom.

    Reč je o potpuno drugoj proizvodnji, automobilskoj industriji, proizvodnji raznih legura i auto-delova. Te dve firme se ne preklapaju sa proizvodnim programom.

    Za budućnost KAP nema sigurno nikakve bojazni. To bi svakako značilo i povećanje broja radnika, ako se otvaraju novi programi, poručio je Pejović, koji je za imovinu KAP ponudio 28,5 miliona evra, ali je kao uslov tražio cenu struje od 38 evra po MWh u narednih pet godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE