Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Atanacković: Neophodno brzo donošenje reformskih zakona

    Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković izjavio je danas da je neophodno brzo donošenje reformskih zakona i njihova primena i da bi država trebalo da postane funkcionalna.

    Atanacković je u Jutarnjem programu TV Pink ocenio da veliku smetnju funkcionisanju države predstavlja neefikasno pravosuđe i da poreski organi i ministarstvo finansija ne bi smeli da dozvole nelikvidnost i poresku utaju.

    Predsednik Unije poslodavaca Srbije je ukazao da već u proteklih nekoliko meseci poslodavci dolaze do saznanja da se značajno i na bolje menja njihov položaj, makar u iskazanoj želji da se nešto ozbiljno menja i da poslodavci dođu u centar pažnje.

    Atanacković je naglasio da je Unija poslodavaca Srbije nestranačka i nevladina organizacija za koju je dobra svaka politička stranka koja pozitivno odgovara na zahteve privrede i koja se odrekne populizma i praznih obećanja.

    "Moramo postati svesni krize", rekao je Atanacković i dodao da "opstajemo samo zahvaljujući kreditima koje smo uzimali i koje ćemo čak možda i dalje morati da uzimamo".

    Atanacković je dodao da je potrebno "preći sa reči na dela", da je potrebno brzo donošenje reformskih zakona i da je još važnija njihova primena, "jer ovim putem, ako bi dalje nastavili, video bi se kraj našeg puta".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE