Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekonstrukcijom bulevara oštetili grad za 6 miliona evra?

    Za devet osoba, među kojima su bivši gradski menadžer Aleksandar Bijelić i bivši direktor Agencije za investicije Marko Blagojević, određen je pritvor zbog sumnje da su umešani u malverzacije prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra.

    Direktor policije Milorad Veljović rekao je Tanjugu da će oni u zakonskom roku biti predati Višem tužilaštvu u Beogradu na dalje procesuiranje.

    Prethodno su Aleksandar Bijelić i njegovi bivši saradnici saslušani u beogradskoj policiji zbog sumnji u malverzacije u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra u Beogradu.

    Ovde nema političke pozadine. Policija je radila svoj posao u skladu sa zakonom. Niko neće biti zaštićen, bez obzira na to o kome se radi i kakva je čija uloga, istakao je Veljović.

    Prema njegovim rečima, policija je došla do saznanja da je firma Balkan gradnja favorizovana na tenderu za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, jer su određene firme koje su bile daleko povoljnije na odstranjene iz procesa javne nabavke.

    Nalog je bio da Balkan gradnja dobije taj posao. Na osnovu izvršenih provera koje je sprovela Policijska uprava, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu, utvrđeno je da je na ovaj način grad Beograd oštećen za iznos od preko šest miliona evra, precizirao je Veljović.

    Upitan da li će u okviru ovog predmeta još neko biti saslušan, Veljović je rekao da je predmet u daljoj nadležnosti tužilaštva i da je uveren da niko neće biti zaštićen.

    Lider DS Dragan Đilas rekao je u subotu da niko iz njegovog tima u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda nije prekršio zakon, uključujući i Bijelića i nekadašnjeg direktora Agencije za investicije Marka Blagojevića.

    "Ponosan sam na sve što sam uradio sa svojim timom i siguran sam da niko iz mog tima nije prekršio zakon i zahvaljujući tome Beograd danas izgleda kako izgleda", rekao je Đilas.

    Bijelić je na konferenciji za novinare, koja je održana prošle sedmice, izjavio da je sve radio po zakonu i da je spreman da se odazove pozivu nadležnih organa, a imovinu uredno prijavljivao.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE