Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ukidanje plata u UO i NO uštedeće 60 miliona evra

    U Srbiji bi se ogromne uštede u budžetu mogle ostvariti jednostavno, ako ima volje za to, kaže za novosadski Dnevnik, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

    "Najbolje rešenje bi bilo kada se članstvo u upravnim i nadzornim odborima u jednom vremenskom periodu ne bi plaćalo, a to bi, po našim proračunima, doprinelo da se uštedi oko 60 miliona evra godišnje", kaže on.

    Orbović ističe da se do te cifre veoma lako dolazi. Po njegovim rečima, u upravnim i nadzornim odborima u Srbiji, na svim nivoima vlasti – od lokalnih, preko pokrajinskih do republičkih – ima veliki broj ljudi – oko 10.000 članova.

    "Članovi nadzornih i upravnih odbora za svoj rad dobijaju nadoknade koje su u proseku oko 35.000 dinara. Naravno, na ova primanja se plaćaju i svi doprinosi, te se ta cifra penje do prosečnog iznosa po članu UO ili NO od oko 50.000 dinara. Kada se ta suma pomnoži s brojem članova ovih tela u javnom sektoru, kao i s brojem meseci u godini, dolazi se do tog iznosa, koji bi mogao biti usmeren drugde", kaže Orbović za Dnevnik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE