Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otkaz zbog organizovanja štrajka?

    Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u kompaniji Jumko Snežana Veličković tvrdi da je dobila otkaz zbog toga što njen sindikat, zajedno sa Samostalnim sindikatom, organizuje štrajk u tom preduzeću.

    Veličković je za agenciju Beta kazala da je to četvrti put u poslednjih nekoliko godina da joj rukovodstvo Jumka, firme u restrukturiranju, nakon nekog štrajka, uručuje rešenje o otkazu.

    Do sada je, kako je dodala, uvek vraćana na posao nakon intervencije centrale ASNS čiji je pravni tim dokazivao da nije povredila Zakon o radu.

    Radnici Jumka štrajkuju glađu u upravnoj zgradi i neće odustati dok se ne ispune naši zahtevi i dok nas ne posete prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ili v.d. ministra privrede Igor Mirović, kazala je Veličković.

    Oko 1.200 radnika Jumka blokiralo je u utorak upravnu zgradu kompanije, a štrajkuju već više od tri meseca. Oni zahtevaju uplatu poreza i doprinosa od 2010. godine i isplatu šest zaostalih plata, a za 22. april najavili su odlazak pešice za Beograd.

    Govoreći o neophodnim merama za oporavak Srbije, Aleksandar Vučić je, na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke u utorak naglasio da ga "ne plaše pretnje sindikatima o štrajkovima i da neće uništavati budućnost zemlje da bi ispunjavao hirove ili nekoga sklanjao sa ulica. Nema više blokada puteva".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE