Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Provajderi uslovljavaju prenos fiksnog broja

    Iako je dugo najavljivani "bezbolni" prenos fiksnog broja telefona omogućen od 1. aprila ove godine, u praksi je naišao na probleme već prvih dana, jer više od polovine od najavljenih devet provajdera u ponudi nije ostvarilo tehničke mogućnosti.

    Ukoliko imate potrebu da promenite operatora fiksne telefonije, uz zadržavanje starog broja, gotovo je sigurno da ćete naići na problem, saopštava Asocijacija potrošaca Srbije (APOS).

    Ili ćete morati da se odreknete neke usluge koje vam pruža trenutni provajder, ili će novi od vas zahtevati da uz fiksnu telefoniju koristite još neku drugu uslugu – kablovski internet, televiziju uz, naravno, dodatni trošak, navodi se u saopštenju.

    Od najavljenih devet provajdera u ponudi više od polovine njih još nije ostvarila tehničke mogućnosti. Telenor, Invest Inženjering, Beogrid i Ikom uslugu prenosa fiksnog broja omogućavaju samo pravnim licima, ili uslugu pružaju samo na lokalu.

    Knight Development Support, JET TV i Srpske kablovske mreže, prenos fiksnog broja nude samo ukoliko se obavežete na korišćenje neke druge usluge u njihovoj ponudi, tako da trenutno prenos broja u fiksnoj telefoniji možete obaviti samo između Telekoma i Oriona, ali u tom slučaju možete ostati bez ADSL.

    Prema obaveštenju koje je dala Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) u prvih 10 dana zahtev za promenu operatora uz zadržavanje broja, podnelo je "par stotina" potrošača dok je pozitivno rešeno samo njih "par desetina".

    "Međutim, Ratel je na dan kada je počelo zvanično sprovođenje pravilnika, objavila da su operateri obavili sva potrebna testiranja i da ne očekuje veće probleme. Ostaje nepoznanica gde je primena Pravilnika o prenosivosti brojeva u praksi zakazala, sem možda u datumu početka", konstatuje APOS u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE