Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sud `presudio` domaćem filmu

    Ustavni sud Srbije je utvrdio da su neustavne odredbe Zakona o kinematografiji koje se odnose na podsticaj domaćeg filma, izjavio je direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije Milan Janković.

    Na okruglom stolu o liberalizaciji tržišta telekomunikacija, on je rekao da to znači da Republička agencija za elektronske kominijacije (Ratel) i Republička radiodifuzna agencija (RRA) ne moraju više da uplaćuju novac za podsticanje srpske kinematografije.

    Janković je podsetio da je, pored Ratela, inicijativu za ocenu ustavnosti odredbi koje se odnose na izdvajanje novca za podsticaj domaće kinematografije, podnela i Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

    Po informacijama iz Ratela, Ustavni sud je početkom aprila utvrdio da pojedine odredbe Zakona o kinemografiji nisu u saglasnosti sa Ustavom Srbije ,a reč je o tačkama 3 i 4 iz odredaba člana 19 Zakona o kinematografiji.

    Zakonom o kinematografiji je utvrđeno da se novac za podsticanje domaće kinematografije obezbeđuju iz budžeta Srbije, te da se 1,5 odsto uplaćuje od ostvarene mesečne pretplate za RTS, 20 odsto od novca koja naplaćuje RRA i 10 odsto sredstava koja naplaćuje Ratel.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE