Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turska predlaže novu trasu Južnog toka

    Ankara namerava da predloži Rusiji varijantu prolaska gasovoda Južni tok kopnom, umesto po dnu Crnog mora, kao što je planirano, izjavio je ministar energetike Turske Tanera Yildiz, koji je naglasio da se kriza u Ukrajini neće odraziti na ekonomske odnose Turske i Rusije.

    Prema rečima Yildiza, koje je preneo turski TV kanal TRT Haber, to pitanje turska strana namerava da u budućnosti razmotri s rukovodstvom ruske kompanije Gazprom, najvećim isporučiocem gasa u Evropu.

    Kriza u Ukrajini se neće odraziti na ekonomske odnose Turske i Rusije, jer su Ankara i Moskva strateški partneri" rekao je Jildiz, preneo je Itar tas.

    Gasovod Južni tok kapaciteta 63 milijardi kubnih metara prolazi kroz akvatoriju Crnog mora u zemlje Južne i Centralne Evrope, zaobilazeći Ukrajinu u cilju diversifikacije maršrute izvoza prirodnog gasa.

    Planirano je da prvi gas Južnim tokom prođe krajem 2015. godine, a pun kapacitet dostigne 2018. godine, podsetio je Itar tas.

    Kopneni deo gasovoda će proći kroz Bugarsku, Srbiju, Mađarsku i Sloveniju, a krajnja tačka će biti merna stanica za gas u Trevizu u Italiji. Od osnovne maršrute biće izvedeni kraci ka Hrvatskoj i Republici Srpskoj. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE