Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    DRI: Krivična prijava protiv Ješića

    Državna revizorska institucija (DRI) podnela je krivičnu i prekršajnu prijavu protiv Gorana Ješića zbog nenamenskog trošenja budžetskog novca Opštine Inđija u 2012. godini, kada je bio predsednik te opštine.

    Kako se navodi na sajtu DRI, krivične prijave u Opštini Inđija DRI je podnela još protiv šest osoba, a zbog nenemamenskog trošenja budžeta podnete su i protiv pet čelnlaka Opštine Surčin i direktora lokalnih javnih preduzeća.

    U Opštini Inđija, pored Ješića, DRI je krivične prijave za nenamensko trošnja novca u 2012. podnela i protiv Petra Filipovića koji je, takođe, bio na čelu te opštine u drugoj polvini godine.

    Krivične prijave su podnete i protiv načelnika opštinske uprave Stele Milaković, direktora Direkcija za izgradnju Opštine Inđija Uroša ćuruvije, predsednika Skupštine opštine Aleksandra Kovačevića, direktorke Predškolske ustanove "Boško Buha" Jadranke Uzelac i direktora Ustanove "Kulturni centar" Saše Milivojevića.

    Krivične prijave u opštini Surčin podnete su protiv predsednika opštine Vojislava Janoševića, koji je bio odgovorno lice od 1. januara do 20. avgusta 2012. i Vesne šalović koja je na čelu opštine bila do kraja 2012. godine.

    DRI je krivične prijave za 2012. u Surčinu podnela i protiv načelnika uprave gradske opštine Zorana Lukića, direktora Javnog preduzeća Agrar Surčin Milana Mihića i direktora Javnog preduzeća Surčin Bojana Ignjatića.

    Ješić: "Budalaštine bez smisla"

    Ješić, koji je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, prijave protiv njega je ocenio kao "budalaštine koje nemaju nikakvog smisla".

    Ješić je za agenciju Beta rekao da se radi o novcu kojim je opština Inđija plaćala lekare u Domu zdravlja, jer je to bilo u interesu građana, dodajući da bi danas ponovo učinio isto.

    Imali smo nadležnost da plaćamo materijalne troškove lekara, a ne i specijaliste, ali su Inđiju sveli na nivo sitne medicine, a ne Doma zdravlja koji je imao. Doneli smo odluku da plaćamo specijaliste i da tako pomognemo građanima, kazao je Ješić.

    On je ocenio da navodi iz prijave nemaju nikakvog smisla, te da se ponovo vrši pritisak na njega, kao što je to bilo i u aferi sa aflatoksinom u mleku, uz ocenu da je državni revizor "u funkciji Srpske napredne stranke i različitih tabloida".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE