Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi vlasnik SBB ulazi u `dil` sa Intesom i UniCredit bankom

    Investiciona kompanija KKR, koja je od pošle godine preuzela SBB, osnovaće sa još jednom kompanijom i dve italijanske banke zajednički instrument za reprogramirane kredite, u koji bi moglo da se slije sedam milijardi evra zajmova.

    Dve najveće italijanske banke, Intesa Sanpaolo i UniCredit, potpisale su sporazum sa američkom investicionom kompanijom KKR i kompanijom Alvarez & Marsal o osnivanju zajedničkog instrumenta za reprogramirane kredite.

    Ugovor o zajedničkom razvoju i primeni inovativnog rešenja je potpisan, a pregovori o detaljima novog partnerstva su u toku, navodi se u zajedničkom saopštenju četiri kompanije.

    Kako piše britanski Financial Times, u ovaj instrument bi se moglo sliti oko sedam milijardi evra zajmova, a dve italijanske banke u ovom trenutku razmatraju koliko bi svojih loših zajmova mogle prebaciti u novoosnovani fond.

    U oktobru 2013. godine, svetski vodeći investicioni fond KKR sa sedištem u Njujorku preuzeo je United Grupu, koja obuhvata SBB, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR u jugoistočnoj Evropi.

    Pročitajte i>>>Beograd regionalni centar za digitalizaciju?

    United Group je glavni finansijski investitor iza projekta nove regionalne informativne televizije N1, ekskluzivnog partnera globalne TV mreže CNN, koja nije dobila nacionalnu frekvenciju u Srbiji.

    Televizija N1 nastavlja intenzivne pripreme za početak emitovanja programa, planiran za proleće ove godine. N1 poziva sve medijske profesionalce, koji smatraju da mogu doprineti uspehu ovog projekta, da posete početnu stranicu www.n1info.com, gde se trenutno nalazi logo kanala, kao i mejl preko kog nas mogu kontaktirati, izjavio je direktor N1 za Srbiju Jugoslav Ćosić.

    Sednica Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), na kojoj će biti reči o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila ugašena televizija Avala, a za koju su konkurisale televizije Nova i Kopernikus, zakazana je za sredu.

    Zamenik predsednika Saveta RRA, Goran Karadžić, rekao je da Savet treba da razmatra prigovore Nove i Kopernikusa, koje su podneli nakon prethodne sednice Saveta na kojoj nije doneta odluka o dodeli frekvencije. U sredu ističe i zakonski rok za odgovor na prigovore.

    Karadžić je ranije rekao da se, ako se na sednici usvoji jedan ili oba prigovora, glasanje za dodelu frekvencije ponavlja i ona može biti dodeljena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE