Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moyes traži novi posao, a vlasnici `crvenih đavola` trljaju ruke

    Dok su navijači nezadovoljni rezultatima, a klub posle skoro 20 godina očekuje sezona bez Lige šampiona, vlasnici Manchester Uniteda trljaju ruke.

    Vrednost akcija najprofitabilnijeg sportskog kluba na planeti porasla je juče za čak sedam odsto i dostigla jedanaestomesečni maksimum. Razlog tome je odluka Upravnog odbora da otpusti menadžera Davida Moyesa, kao najodgovornijeg čoveka za katastrofalnu sezonu bivšeg prvaka Evrope.

    Ovakva odluka svakako nije u stilu velikana iz Manchestera, pogotovo kada se ima u vidu da je slični početak karijere u klubu imao i legendarni Ser Alex Ferguson. Međutim, američki vlasnici, porodica Glazer, nije imala toliko strpljenja.

    Razlog je naravno novac. Klub sledeće sezone ne može očekivati 50 miliona dolara od TV prava u Ligi šampiona, a slaba sezona može ugroziti i sponzorski ugovor sa kompanijom Nike, koja je drugi izvor novca za klub, odmah posle TV prava.

    Moyes traži novi posao, a vlasnici `crvenih đavola` trljaju ruke

    Finansijski analitičar Louise Cooper kaže za CNN da je Manchester United veoma zadužena firma, koja ostavlja malo prostora za razočaranja.

    „Iskreno, porodica Glazer ne može da čeka da Moyes ’proradi’“, kaže Cooper.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE