Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez frekvencija za TV Nova i Kopernikus

    Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) nije danas dodelio nacionalnu frekvenciju za koju su konkurisale televizije Nova i Kopernikus, jer nije usvojio njihove prigovore, izjavio je zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

    "Odluka je takva da nisu usvojeni prigovori televizija koje su konkurisale, čime je konkursna procedura završena", rekao je Karadžić agenciji Beta.

    On je naveo da će RRA uskoro zatražiti od Republičke agencije za elektronske telekomunikacije (RATEL) i Ministarstva za telekomunikacije objašnjenje o tome da li su se stekli uslovi za raspisivanje novog konkursa za dodelu nacionalne frekvencije.

    "Da smo neki prigovor televizija usvojili, onda bismo ponovo glasali o dodeli dozvole. Mi ćemo se nakon što televizijama uputimo rešenje o današnjoj odluci, obratiti RATEL-u da vidimo da li će se steći uslovi za raspisivanje novog konkursa", dodao je Karadžić.

    Savet RRA je u februaru trebalo da donese odluku o dodeli dozvola za emitovanje televizijskog programa na slobodnoj nacionalnoj frekvenciji.

    Na ponovljeni, drugi kokurs za dodelu frekvencije, prijavile su se televizije Nova i Kopernikus. Oba emitera dobila su tada po četiri glasa, a jedan od članova RRA nije glasao ni za jednog od emitera. Da bi frekvencija bila dodeljena, potrebno je da za takvu odluku glasa petoro članova Saveta RRA.

    Savet RRA je 9. avgusta prošle godine poništio prethodni konkurs za dodelu frekvencije za nacionalno emitovanje, jer nijedan od prijavljenih kandidata nije dobio dovoljan broj glasova za dodelu frekvencije.

    TV Nova počela je sa radom još 17.decembra, a kao jednu od ’mera’ zbog nedobijanja frekvencije nedavno su prekinuli emitovanja serije “Sulejman Veličanstveni”. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE