Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Facebook `razbija` na mobilnim reklamama

    Prihodi društvene mreže Facebook skočili su u prvom tromesečju za 72 odsto, najviše zahvaljujući snažnom rastu mobilnog oglašavanja.

    Ukupni prihodi Facebooka u prvom kvartalu dostigli su 2,5 milijardi dolara, od kojih je čak 59 odsto ostvareno od mobilnog oglašavanja, nasuprot 30 odsto u istom periodu prošle godine, pokazao je izveštaj vodeće globalne društvene mreže.

    Istovremeno je neto dobit dostigla 642 miliona dolara, odnosno 25 centi po deonici, u poređenju s 219 miliona dolara, ili devet centi po deonici u istom periodu 2013.

    Oni imaju prave proizvode za ono što oglašivači traže i to se relektuje kroz ove poslovne rezultate, kaže analitičar JMP Securities Ronald Josey.

    Među glavnim motorima rasta prihoda i jačanja Facebookovih deonica u proteklih godinu dana izdvaja se usluga direktnog plaćanja marketinških poruka u kanale primanja vesti i sadržaja za korisnike.

    Reč je oglasima koji su savršeno prilagođeni pametnim telefonima i drugim mobilnim uređajima.

    Ukupan broj mesečnih aktivnih korisnika mreže krajem marta dostigao je 1,28 milijardi, od kojih nešto više od milijardu pristupaju Facebooku putem mobilnih uređaja, poput pametnih telefona i tableta.

    Deonice Facebooka ojačale su gotovo 3 odsto, na 63,05 dolara, nakon objave poslovnih rezultata. U poslednjih godinu dana cena im je više nego udvostručena, ali je ipak za 13 odsto niža u poređenju sa 72,59 dolara, koliko je iznosila sredinom marta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE