Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Socijalni radnici delili pomoć – sebi

    Policija je podnela prijave protiv direktora Centra za socijalni rad u Bosilegradu Petra Mitreva i još pet osoba osumnjičenih da su, zloupotrebom službenog položaja, umesto ugroženima, sebi delili pomoć, čime su proneverili 980.000 dinara.

    U Bosilegradu svaki deseti stanovnik prima neki vid jednokratne pomoći, siromašni, bolesni za lekove, studenti i učenici za školovanje, roditelji za novorođenčad.

    Da li su proneverene opštinske ili republičke pare još uvek nije poznato, lokalnu samoupravu je baš sad već privedeni direktor Centra obavestio da je prilikom sastavljanja godišnjeg izveštaja uočio nepravilnosti.

    "Da pobede zakon i pravda, iznenađeni smo, pustimo da država poradi na tome i da se krivci kazne", kže Vladimir Zaharijev, predsednik opštine.

    Direktoru Centra sa socijalni rad određen je pritvor od 30 dana, dva korisnika i dve pripravnice pušteni su da se brane sa slobode, a jedna osoba je u bekstvu.

    Zaposleni u Centru dolaze na posao, ali bez ikakvih ingerencija jer je samo privedeni direktor bio ovlašćeno lice.

    Centar za socijalni rad ne može da funkcioniše jer je jedino on imao deponovan potpis, trebalo bi da se nešto uradi, rekao je Dragan Radenkov, socijalni radnik u Centru za socijalni rad.

    Tokom prošle godine naplaćeno je više naloga, na ime jednokratne pomoći, ali taj novac nije stigao do korisnika. Niko od eventualno oštećenih nije se obraćao, ni prijavljivao problem lokalnoj samoupravi.

    Prošle godine opština je za jednokratnu pomoć odvojila 13 miliona dinara iz budžeta, plan za ovu godinu je 29 miliona dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE