Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trend budućnosti: Neprimetni gedžeti

    Gedžeti polako postaju deo odeće ili čak deo tela. Neprimetni su i sve funkcionalniji. Neki od njih su već dostupni potrošačima, dok su drugi još uvek u procesu proizvodnje. Da li će se ovaj trend prihvatiti i kako će se nadalje ova oblast tehnologije razvijati, ostaje nam da vidimo.

    Ovo su neki od predmeta koji na prvi pogled ne izgledaju kao gedžeti:

    The Dash slušalice

    Pored toga što su bežične, prednost im je što mogu da mere puls, telesnu temperaturu, brzinu, broj pređenih koraka i kalorije. Cena je 299 dolara.

    Narukvice

    Narukvica sa ugrađenim GPS-om konektovna sa drugim narukvicama koje nose vaši voljeni, pritiskom na dugme vibrira i daje signal u slučaju hitne situacije. Cena je od 50-150 dolara.

    Prsten

    Njime možete da kontrolšete kućne uređaje i aplikacije sistemom gestova, kao i da pišete poruke i mejlove pokretima prsta u vazduhu.

    Digitalna majica

    The D-Shirt je majica u čije platno su ugrađeni senzori koji putem bluetootha šalju podatke vašem pametnom mobilnom uređaju o vašoj aktivnosti

    Pametne čarape

    Uz pomoć RFID čipa svaka čarapa se povezuje preko aplikacije sa pametnim telefonom , preko koga se vodi evidencija koja čarapa je u paru sa kojom, kao i koliko puta su oprane. Cena za 10 pari je 189 dolara.

    Pametne pelene

    Ove pelene mogu da mere funkciju bebinih bubrega, hidrataciju , kao i da utvrde da li postoje opasne urinarne infekcije.

    Google-ovo kontaktno sočivo za merenje glukoze

    Pomaže dijabetičarima da na lak način utvrde koliko im je visok šećer.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE