Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EU nam ne dozvoljava jeftiniji roming

    Srbija, Makedonija i Crna Gora, koje su kandidat za pristupanje Evropskoj uniji, pokrenule su inicijativu da im se omogući bolji pristup romingu, ali je to iz Brisela odbijeno, potvrdili su direktor RATEL Milan Janković i njegov makedonski kolega Robert Ordanoski.

    Oni su tokom diskusije, u okviru regionalne konferencije "Telekom Arena 2014" u Cavtatu, o namerama EU da stvori jedinstveni telekomunikacioni prostor na starom kontinentu ukazali da je pokrenuta inicijativa tri zemlje da se uključe u sistem povlašćenog rominga.

    Naime, zemlje EU snizile su značajno roming tarife u mrežama država članica. Janković je naveo da je čak upućeno i pismo Briselu, uz podršku vlada, ali da je došao odgovor da to ne može da se realizuje.

    On je istakao da podatak o smanjenju roming tarifa unutar EU i povećanju rominga prema zemljama zapadnog Balkana ima negativan efekat.

    "Naši građani još ne osećaju efekte našeg rada u telima EU", poručio je Ordanski i dodao da se diskusija o jedinstvenom telekomunikacionom tržištu prati u Makedoniji, ali nema uticaja na tu zemlju.

    Zamenik predsednika Veća hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije Domagoj Jurjević, naglasio je potrebu da se uspostavi jedinstvena cenea rominga na evropskom tržištu, jer postoje velike razlike u naplatama tarifa od zemlje do zemlje.

    S tim u vezi, Jurjević je predložio uvođenje neke vrste fer korišćenja, to jest da se korišćenje mobilnog u inostranstvu počne naplaćivati nakon određene količine potrošenih minuta i količine podataka, ocenjujući da je to najrealnija varijanta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE