Od 2015. prugom 160 km na sat

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od 2015. prugom 160 km na sat

  Železnice Srbije će do kraja 2015. godine imati oko 60 novih vozova, najavio je danas generalni direktor srpskih železnica Dragoljub Simonović, kao i da će u septembru iz Švajcarske stići u Srbiju prvi Stadlerov voz.

  Železnice Srbije su kupile od te kompanije 21 voz i svi će biti isporučeni do avgusta iduće godine, rekao je Simonović novinarima tokom obilaska radova na pruzi Beograd – Pančevo, koji se finansiraju ruskim kreditom.

  Reč je o četvorodelnim vozovima za brzine do 160 km/h i njihov kapacitet je 360 putnika, naveo je Simonović.

  On je kazao da će da bi do kraja godine trebalo u Srbiju da stigne i prvi novi dizel-motorni voz iz Rusije, koje ćemo kupiti sredstvima ruskog kredita, u iznosu od 100 miliona dolara.

  Kako je rekao, Železnice Srbije bi trebalo da kupe između 25 i 27 vozova koji će biti isporučeni do kraja iduće godine, a pregovori o nabavci su još u toku.

  "Srbija će do kraja 2015. imati oko 60 novih vozova", istakao je Simonović podsetivši da je Srbija ranije već kupila 12 ruskih vozova iz kredita železničke banke Evrofime, koji se koriste na srpskim prugama.

  On je kazao da bi Železnice Srbije početkom juna trebalo da kupe i između 50 i 60 polovnih putničkih vagona, ukoliko dobijemo kredit od Evrofime.

  Simonović je dodao da će ti vagoni biti neuporedivo bolji od vagona koji sada koriste Železnice Srbije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE