Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Predsednik Etihada se kladi na Air Serbia

    Air Serbia će direktno leteti ka Sjedinjenim Američkim Državama krajem sledeće ili početkom 2016. godine i povezivaće ceo region, kaže predsednik Etihada James Hogan koji je uveren da će srpska aviokompanija do kraja godine biti na pozitivnoj nuli.

    predsednik Etihada izjavio je za Novosti da je sa partnerima u Vladi Srbije već dogovoreno da se uradi studija izvodljivosti za američko tržište, a prva linija biće Čikago, gde je najveća dijaspora iz svih republika bivše SFRJ. Jer, za letove ka SAD, Air Serbia i Etihad računaju na putnike sa celog Balkana.

    Air Serbia će povezati ceo region. Mrežu planiramo da širimo u odnosu na srpsku, ali i hrvatsku, bosansku, crnogorsku dijasporu. Otvaraćemo nove rute, a svakako je Čikago prva destinacija o kojoj razmišljamo, kaže Hogan.

    Rukovodstvo u Air Serbia fenomenalno radi posao, veoma sam zadovoljan ne samo menadžmentom, već i podrškom Vlade Srbije i svih zaposlenih u Air Serbia koja nam je dragocena. O kakvim je stručnjacima reč najbolje govori i podatak da smo u Etihadu zaposlili oko 300 stručnjaka, kabinskog osoblja upravo iz Srbije.

    Hogan ističe da se sa generalnim direktorom Air Serbia Danetom Kondićem kladio da će srpska nacionalna aviokompanija ove godine biti sigurno na pozitivnoj nuli, a prvi čovek Etihada nada se da će biti ostvaren i profit, a to je pre nekoliko dana rekao i premijer Aleksandar Vučić.

    Pred novinarima iz celog sveta, koji su prisustvovali konferenciji za medije u Abu Dabiju, Hogan je Air Serbiu izdvojio kao najbolji primer uspešnog strateškog partnerstva.

    Jer, za kratko vreme, mnogo je toga urađeno, srpska aviokompanija je potpuno promenila imidž i nudi proizvod kao retko koji prevoznik u Evropi kada je reč o biznis klasi na evropskim destinacijama.

    Mnogo je novca uloženo u kompaniju Air Serbia, a od 2018. godine očekuje se isporuka novih kupljenih aviona A320 NEO. Ne zabrinjava nas istraga koju vodi Evropska komisija o vlasničkom udelu Etihada u evropskim aviokompanijama i navodnoj efektivnoj kontroli, navodi Hogan.

    Pogledajte i>>>Kako izgleda Etihadov leteći hotel

    Sve smo uradili u skladu sa propisima zemalja iz kojih su naše partnerske kompanije. To važi i za Srbiju. Kao manjinski vlasnici mi ne možemo da kontrolišemo te aviokompanije. Izgleda da je naša konkurencija u Evropi našla lakši način da se „bori“ sa nama na tržištu tako što šalje upite Evropskoj komisiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE