Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stiže još 28 pouzdanih `Švajcaraca`

    Na beogradskim šinama će naredne godine početi da pristiže još 28 švajcarskih tramvaja i deset prikolica, koji su se pokazali kao veoma pouzdan, ali i "simpatičan" tramvajski prevoz Beograđana.

    „Švajcarci” su se u GSP odomaćili i pokazali se mnogo boljim od modernih „Španaca”, a po pouzdanosti su stali rame uz rame sa „česima”, koji uspešno odolevaju gužvama, truckavim šinama i finansijskoj krizi.

    Mana su sporadični problemi u zimskom periodu zbog smrzavanja vazdušne instalacije, posebno u prikolicama.
    Najveće prednosti su pouzdanost, lako održavanje i nabavka rezervnih delova. Proizvodnju mnogih delova za ovaj tramvaj su osvojile domaće firme, kaže Slavica Stevanović iz GSP.

    O kvalitetu starih bazelskih tramvaja govori i činjenica da je samo jedan „švajcarac” rashodovan, a do sada je donirano 37 tramvaja.

    U depou GSP nalazi se ukupno 240 tramvaja, pa kada pristigne još 28 „švajcaraca”, broj beogradskih tramvaja biće gotovo dvostruko veći od potreba.

    Na deset tramvajskih linija svakodnevno izađu 144 tramvaja, što znači da najveći broj ostaje u depou. Da bi se ovi kapaciteti bolje iskoristili, neophodno je prilagoditi kontaktnu mrežu.

    Kapacitet mreže je 156 tramvaja zbog kapaciteta sistema napajanja. Najopterećenija je Nemanjina ulica, kao i Resavska, Bulevar kralja Aleksandra, Slavija, Bulevar oslobođenja, Vojvode Stepe, Savska, Bulevar vojvode Mišića, kaže Stevanovićeva.

    U Direkciji za javni prevoz kažu da za sada neće pojačati nijednu tramvajsku liniju, ali da se radi studija i pravi nova priča o prevozu, koja podrazumeva brojanje putnika na svim linijama.

    Svesni smo da sada ima praznih vozila i onih linija koje je potrebno pojačati, ozbiljna priča kreće tek od septembra, obećava direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE