Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brač postaje letovalište za ultrabogataše

    Na hrvatskom ostrvu Brač narednih godina mogli bi da niknu luksuzni hoteli i desetine vila, u okviru projekta Kraljevstvo maslina, vrednog pola milijarde evra, a odmor u njemu moći će da priušte samo ekstremno bogati gosti.

    Bude li sve išlo po planu, uz zapadnu obalu Brača će narednih godina nići tri luksuzna hotela i niz od 72 vile, piše Poslovni dnevnik.

    Dopunama Prostornog plana splitsko dalmatinske županije, kojima su na području opštine Sutivan uvrštene tri nove turističke zone ukupne površine 160 hektara, slovenački preduzetnik hrvatskog porekla Ivan Kapetanović primakao se na korak do realizacije pola milijarde evra vrednog projekta Kraljevstvo maslina.

    Biće to prvi resort namenjen istinski bogatim gostima. Za njih će se sagraditi celo jedno "misto" s trgovinama i restoranima, po jedan hotel u svakoj od tri turističke zone sa ukupno 235 soba. Uključujući i vile, kompleks će imati 1.760 ležajeva, a goste će opsluživati preko 2.000 ljudi.

    Na kakvu se klijentelu računa nazire se iz podatka da će hotelske sobe biti prosečno velike 100 kvadrata, vile, namenjene najmu i prodaji, imaće u proseku po hiljadu kvadrata i hektar okućnice. Gradi se u bračkom kamenu, u tradicionalnom stilu, usklađeno s okolinom.

    Vile će imati prizemlje, tek poneka i prvi sprat. Jedino će prozori biti veći od starinskih. Nastojimo da se sva ta gradnja izgubi u maslinicima i vinogradima, rekao je Ivan Kapetanović u izjavi za Poslovni dnevnik.

    Prema njegovim rečima, gosti će biti ekstremno bogati ljudi, čije se bogatstvo ne meri milionima, već stotinama miliona dolara. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE