Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prijavite nesavesne trgovce: Ljajić naložio pojačanu inspekciju

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić danas je naložio pojačnu inspekcijsku kontrolu trgovina zbog pritužbi o neopravdanom podizanju cena osnovnih namirnica u uslovima vanredne situacije.

    "Nesavesni trgovci na taj način najdirektnije krše Zakon o trgovini i sve odluke Vlade o otklanjanju posledica nastalih katastrofalnim poplavama. Postupak rada Tržišne inspekcije u uslovima vanredne situacije je rigorozan i podrazumeva najoštrije mere, kazne i posledice po one koji zloupotrebljavaju takvo stanje", izjavio je Ljajić.

    On je dodao da će tržišni inspektori protiv trgovaca koji krše zakon podnositi prijave i o tome obaveštavati Ministarstvo unutrašnjih poslova.

    Ljajić je najavio da će danas, zajedno sa tržišnim inspektorima, obići prodavnice u gradovima iz kojih stižu prijave o neopravdanim poskupljenima.

    Pozvao je gradjane da Tržišnoj inspekciji, koja će neprekidno dežurati dok traje vanredna situacija, prijave sve nesavesne trgovce "koji ovu katastrofu nastalu poplavama koriste da nezakonito i bezobzirno zarade".

    Dežurni telefon Tržišne inspekcije na koji gradjani mogu da se jave i prijave zloupotrebe trgovaca u vanrednoj situaciji je 011 2699 610.

    Prodavac vode i čizama organizovao moleban za još kiše http://t.co/EgKs5mLVgA
    — Njuz Net (@njuznet) May 16, 2014

    Ova stoka koja hoće da se obogati na nesreću drugih, poput poskupljenja vode, čizama itd. Upišite ko su, pa prijava nadležnim institucijama!
    — NeverNeverLand (@JohnyLand) May 16, 2014

    Valjevo cena gumenih čizama skočila sa 1700 na 3200. Loznica balon vode 160 dinara, umesto 60. Srbijo najlepša bajko.
    — Beskrupulozan (@MilosAJovanovic) May 16, 2014

    VAŽNO I UŽASNO: Trgoci podigli cene čizama za kišu i vode za piće i do 3 puta od regularne cene. Javite nam ako vidite primer bilo gde u Sr.
    — Zastita Potrosaca (@Potrosac_Info) May 16, 2014

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE