Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prioritetna sanacija infrastrukture

    Prioritet vlade u narednom periodu biće sanacija puteva i infrastrukture uništene u poplavama, u čemu se očekuje doprinos putarskih preduzeća, izjavila je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

    Mihajlović je, na razgovorima sa predstavnicima Samostalnog sindikata putara Srbije, pozvala zaposlene da aktivno učestvuju u uvođenju zakonitog poslovanja u toj oblasti, što je važno za realizaciju projekata u kojima se država pojavljuje kao investitor.

    O problemima sa kojima se suočavaju putarska preduzeća i njihovi radnici ona je razgovarala sa predstavnicima sindikata koji su upozorili na brojne probleme zbog kojih se veliki broj domaćih preduzeća u ovom sektoru nalazi na ivici opstanka.

    Pored loših privatizacija i čestih promena vlasnika, kao najteže označili su pojavu fantomskih firmi, koje često nemaju nijednog zaposlenog a dobijaju poslove, taskođe su kao problem naveli i ispumpavanje kapitala preduzeća, rad na crno…

    Mihajlović je pozvala radnike da o svim kršenjima zakona od strane poslodavaca obaveste Antikorupcijski tim ministarstva i ostale državne organe.

    Ona je podvukla da je neprihvatljivo da se preduzeća angažuju bez ugovora o izvođenju radova kao što je bila praksa u prethodnom periodu, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva i naglašeno da je dogovoreno da se razgovori nastave.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE