Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ukrajini reverzibilni gas iz Slovačke

    Slovačka priprema trasu za reverzibilne isporuke gasa u Ukrajinu, rekao je ministar inostranih poslova Slovačke Miroslav Lajčak u razgovoru sa ruskim kolegom Sergeyem Lavrovim.

    Ukrajina nam se obratila sa molbom da joj pomognemo u diversifikaciji isporuka gasa. Krenuli smo joj u susret i sada pripremamo trasu. Smatramo to normalnim i korisnim, rekao je Lajčak.

    Što se tiče samih isporuka, to je druga stvar. Naš zadatak je da isporučimo, a ko će platiti za to, to je drugo pitanje. Za nas je važno da je ta komercijalna operacija u skladu sa međunarodnim propisima, dodao je šef slovačke diplomatije.

    Prema njegovim rečima, u pregovorima sa Ukrajinom uz učešće Evropske komisije, Slovačka je istakla da je kršenje postojećih sporazuma neprihvatljivo.

    Ruski ministar Lavrov je tokom razgovora izjavio da pristup Slovačke pitanju reverzibilnih isporuka gasa u Ukrajinu nije u suprotnosti sa sporazumima koje ta zemlja ima sa Rusijom.

    Način na koji je slovačko rukovodstvo prišlo toj temi, apsolutno ne krši nikakve ugovore sa Gaspromom i ruskom vladom. Zbog toga sada mi nemamo nikakvih zahteva, naglasio je šef ruske diplomatije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE