Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U borbi za svoju lokalnu zajednicu organizacija je ključ

    Dane nakon katastrofe treba iskoristiti za oporavak na najbolji mogući način, jer će pažnja uskoro biti usmerena na neki drugi problem. To su vrlo brzo shvatile sestre O’Neill, Caitria i Morgan, kada je 2011. njihov rodni grad pogodio tornado. O svom iskustvu, problemima na koje su naišle i mogućim rešenjima do kojih su došle, pričale su na  TED konferenciji.

    U želji da pomognu svima koji su imali tu nesreću da budu pogođeni prirodnom nepogodom i da se nose sa teškim posledicama takvih događaja, sestre iz Masečusetsa su počele da rade na softveru za objedinjavanja svih informacija koje su neophodne za što bolju organizaciju lokalnog stanovništva u svojim opštinama.

    One kažu: „Poenta je, ako se desi poplava, požar ili uragan, vi ili neko kao vi, mora da istupi i da počne sa organizacijom stvari…Velike humanitarne organizacije su odlične u dobavljanju pomoći posle katastrofe, ali često ispune jednu određenu misiju i često odlaze. Tako lokalno stanovništvo ostaje sa hiljadama volontera i donacija, bez ikakve obuke i pravog oruđa za organizaciju tih sredstava… Potrebni su nam pravi načini za istraživanje stanja, baze podataka za donacije, izveštaji o potrebama, kontakt sa volonterima i to sve u jednom veb-sajtu koji se lako koristi.“

    Ispravne i lako dostupne informacije, ubrzale bi oporavak i umanjile paniku koju izaziva medijska trka za rejtinzima. Ovakva jednostavna ideja je u praksi već dala rezultate i sestre O’Neill se nadaju da će slanjem ovog softvera zajednicama u Americi i obukom volontera za njegovo korišćenje pomoći mnogima da nakon velikih katastrofa brzo stanu na noge.  

    Pogledajte njihovo predavanje (srpski prevod)

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE