Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srednjoškolci znaju šta bi sa novcem

    Na dvodnevnom Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, 20 srednjoškolskih timova iz 12 gradova predstaviće svoje proizvode i usluge i pokazati šta su naučili o poslovanju, organizaciji, marketingu, komunikaciji i prezentaciji.

    26. maja na prodajnom sajmu u tržnom centru Delta City, učeničke kompanije će izložiti svoje proizvode i usluge prolaznicima, a članovi žirija će ocenjivati veštine i jedinstvenost ponude učenika. Proizvode i prihod ostvaren na sajmu učeničke kompanije će donirati žrtvama poplava.

    Drugog dana takmičenja, 27. maja u Domu omladine, učenici će predstaviti izveštaje svojih kompanija. Scenske prezentacije otvoriće ambasador SAD u Srbiji Michael Kirby, ministar prosvete Srđan Verbić, i direktor Sektora za rad sa privredom Societe Generale banke Milan Vićentić.  

    Pobednici ovog takmičenja predstavljaće Srbiju na evropskom finalu u Estoniji u julu gde će odmeriti snage sa najboljim učeničkim kompanijama iz 38 zemalja.

    Učenici koji su “zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe “Dostignuća mladih” i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije.

    Takmičenje organizuje Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Societe Generale banke, Ministarstva prosvete i programa Pokreni se za budućnost koji sprovodi Centar za razvoj liderstva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE