Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tesco uklanja slatkiše sa polica pored kasa

    Britanski trgovački lanac Tesco uklanja slatkiše sa polica pored blagajni, u okviru kampanje posvećene borbi protiv gojaznosti koja predstavlja problem u Velikoj Britaniji.

    Na taj potez Tesko se odlučio nakon što je britanski Nacionalni forum objavio poražavajuće rezultate o broju gojaznih stanovnika. Isti potez je pre Tesco-a učinio nemački Lidl.

    Kako piše dnevnik Guardian, ovu odluku britanskog maloprodajnog lanca pozdravila su i podržala zdravstvena i udruženja roditelja, ali i dve trećine potrošaca.

    Naime, prema istraživanju, 65 odsto kupaca je priznalo da će taj potez uticati na njihovu odluku o kupovini čokolade i ostalih slatkiša. Sličan je i udeo roditelja (67 odsto) koji tvrde da će na taj način u Tesco lakše obaviti kupovinu, bez dečje kuknjave za slatkišima.

    Studija je pokazala i da je do sada u Tesco devet od deset kupljenih artikala na blagajni bilo nezdravo.

    Pre 20 godina Tesko je takođe uklonio slatkiše sa polica u blizini blagajni u 740 prodavnica, ali sada će ih ukloniti iz svih svojih prodajnih objekata, uključujući 1.800 Tesco Metro i Express radnji u Britaniji i Irskoj. Taj posao, kako je planirano, treba da bude okončan do kraja 2014. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE