Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U kojoj boji doći na razgovor za posao?

    Ono što odlučite da obučete govori mnogo o vama i o tome kako vi sebe doživljavate, zato je izbor boje vaše odeće jako bitan. Dakle, koje su to boje koje će vam omogućiti da profesionalno ostavite najbolji prvi utisak?

    U  nedavno sprovedenoj anketi, koju je objavio CareerBuilder, čak 2099 stručnjaka iz sektora zapošljavanja i ljudskih resursa su se složili da su plava i crna najbolje dok je narandžasta najgora boja koju možete nositi na razgovoru za posao. Čini se da su konzervativne boje, kao sto su crna, plava, siva i smeđa najsigurniji izbor kada treba da ostavite dobar prvi utisak u profesionalnom ambijentu. Narandžasta ukazuje na kreativnost, ali je neprimerena za razgovor za posao. U nastavku, poslodavci su objasnili kako doživljavaju poslovne kandidate u određenim bojama i otkrili šta smatraju da ljudi tim bojama poručuju.

    Crna je boja lidera

    Crna ponekad evocira nepristupačnost, međutim, ako ovu boju nosite ispravno zračićete glamurom, sofisticiranošću i jedinstvenošću. Crna je boja u kojoj ce vas shvatiti ozbiljno, pomislite samo na kompanije kao što su Chanel ili Yves Saint Lauren koje su izgradili svoje modne imperije uz pomoć pravog korišćenja crne.

    Plava govori da ste timski igrač

    Plava odiše poverenjem i samopouzdanjem, što je čini jednom od najboljih boja koju možete obući za razgovor za posao.  Liza Johnson iz kompanije AOL  Jobs  je objavila statistike po kojima je mogućnost kandidata da dobije posao najveća upravo kada nosi odeću u tamno plavoj boji.

    Siva ukazuje na vašu analitičnosti i logični način razmišljanja

    Siva je dokaz nezavisnosti i izolacije, ali ovo ne mora biti loš znak. Ako dokažete da ste samouvereni, siva će istaći vašu individualnost i sposobnost da mislite svojom glavom.

    Bela je boja organizovanosti

    Poslodavci su ubeđeni da je bela svedok nečije organizovanosti,  obzirom na to da bilo kakvo prisustvo haosa u nečijem životu ostavlja mrlje na beloj odeći. Mandell iz kompanije AOL Jobs savetuje nošenje bele ili bež boje na razgovoru za posao, gde očekujete da će svi ostali kandidati biti u napadnim bojama.

    Smeđa je sinonim za pouzdanost

    Ova zemljana boja emituje toplinu, sigurnost i pouzdanost.

    Crvena – boja moćnih

    Mnogi povezuju crvenu boju sa hrabrošću, uzbuđenjem i energijom. U poslovnom ambijentu, u crvenoj ćete izgledate snažno i motivisano, odlučite se za ovu boju kada želite da ubedite ili impresionirate nekoga.

    Boje kreativaca – zelena, žuta, narandžasta i ljubičasta

    Privlačeći pažnju, ove ‘glasnije’ boje će uspešno otkriti zabavnu stranu vaše ličnosti. Međutim, ove boje ne daju poslodavcima osećaj poverenja ili odanosti i trebalo bi ih izbegavati pri izboru odeće za razgovor za posao.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE