Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ko kaže da niko neće da čuva ovce?

    Da se na Balkanu u potrazi za egzistencijom, poterani mukom ili igrom slučaja, sve više okrećemo njivama i pašnjacima, nedavno je dokazao i jedan Čačanin koji je iz hobija od kozarstva napravio biznis. Tako je i u susednoj BiH jedan pravnik, zaludno čekajući posao, počeo da radi kao pastir.

    Već smo pisali kako se čuvanjem stoke može zaraditi pristojan novac za naše uslove, ali malo ko je spreman da se lati tog posla. Ipak, muka ili nešto drugo, sve češće navodi čoveka sa naših prostora da se okrene, ili vrati ruralnom "uhlebljavanju".

    Baš kao što je Dejan Vasilijević iz Čačka kupio nekoliko koza kako bi svoje imanje očistio od korova i od kozarstva napravio unosan posao, tako je i Almir Hodžić, diplomirani pravnik iz okoline Prijedora, posao našao kao čuvar ovaca.

    Dok čeka na posao u struci, jedan od najboljih studenata banjalučkog Pravnog fakulteta se zaposlio kao pastir, napisao je Dnevni Avaz kratku priču o Hodžiću.

    Naime, Hodžić je fakultet upisao 2009. godine i završio ga u roku. Međutim, nije usamljen jer od deset najboljih studenata njegove generacije, zaposlilo se samo njih troje.

    Od oktobra prošle godine kada je diplomirao prijavio se na nekoliko poslova i slao otvorene molbe, ali za sada bez uspeha.

    Uprkos tome što ispunjava uslove u bilo kojoj javnoj ustanovi, Almir nema vezu, a zbog očajne situacije i zabrinutosti za karijeru pravnika, ozbiljno razmišlja o odlasku u inostranstvo.

    Ovaj diplomirani pravnik iz Ljubije kod Prijedora, umesto sticanja iskustva u poslu za koji se pripremao, svaki dan radi na polju gde vozi traktor, a bavi se stočarstvom i drugim poljoprivrednim poslovima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE