Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svaki peti mladi Nemac živi u bedi

    Svaki peti mladi Nemac živi u siromaštvu ili je izložen toj opasnosti, pokazuju rezultati jedne studije "Monitor Jugendarmut", po kojoj su nemaštinom pogođeni pre svega oni nižeg obrazovnog niovoa i bez zanimanja.

    Pod pojmom "siromaštvo mladih" autori ove studije, sačinjene povodom upravo održanog Dana katolika Nemačke, podrazumevaju kako nedostatak materijalnih dobara, tako i loš status u društvu.

    Kada je reč o siromašnima u bogatoj Nemačkoj, jedna anketa, objavljena početkom ove godina, pokazala je da je većina Nemaca, njih 66 odsto, spremno čak da podrži i povećanje poreza, radi pomoći siromašnoj deci i mladima u Nemačkoj.

    Nemačka štampa je pisala da preko 2,4 miliona dece i mladih živi u siromaštvu.

    Roditelji ove dece i omladinaca raspolažu sa manje od 60 odsto prosečne neto zarade, koja bi za bračni par sa jednim detetom, iznosila 1.564 evra, kaže se u jednoj studiji Instituta WSI u kojoj se može na regionalnoj osnovi videti gde žive najsiromašnija deca.

    Sudeći prema studiji, siromaštvo najčešće pogađa decu u pokrajini Meklenburg-Prednjoj Pomeraniji, smeštenoj na obalama Baltika i granici prema Poljskoj, gde prosečna kvota siromaštva dece iznosi 33,5 odsto.

    U toj pokrajini koja se rve sa mukama u privredi i neonacistima u parlamentu, 46.336 dece ispod 15 godina, odnosno, njih 25,1 odsto, živi od socijalne pomoći koju roditelji primaju, pokazuje statistika.

    Najmanje bede kuca na vrata dece u Bavarskoj, u regionu Regenzburga, gde je siromaštvom pogođeno 9,9 odsto dece, što je duplo manje nego na nivou savezne države.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE