Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Miller: Rusija i Ukrajina se neće obraćati sudu zbog gasa

    Rusija i Ukrajina su se dogovorile da ne prekidaju ispuruke gasa, da se ne obraćaju sudu u Stokholmu i ne prelaze na sistem avansnog plaćanja do narednog trilateralnog susreta ministara energetike Rusije, Ukrajine i Evopske unije koji bi mogao da se održi do kraja naredne nedelje.

    "Dve strane su se dogovorile da ne idu na Stokholmski sud", rekao je posle četvrte runde pregovora u Briselu direktor Gasproma Alexey Miller.

    Prema njegovim rečima, datum narednog trostranog sastanka još nije određen, ali su strane spremne na razgovore ako bude neophodno, preneo je Itar Tas.

    Pregovori će zavisiti od plaćanja duga Ukrajine za novembar i decembar prošle godine po ceni od 385 dolara za hiljadu kubnih metara, kao i uplate 500 miliona dolara za april i maj ove godine na osnovu sporazuma postignutog u Berlinu 30. maja.

    Miler je dodao da Rusija i Evropska komisija (EK) imaju jedinstven stav po pitanju duga koji mora da bude plaćen.

    U vezi s tim, ruski ministar energetike Alexander Novak smatra da će Ukrajina najverovatnije do kraja ove nedelje platiti dug za gas za novembar i decembar u iznosu od 1,45 milijardi dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE