Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bloombergov savet preduzetnicima i onima koji to žele da postanu

    Goldman Sachs je juče najavio da se Michael R. Bloomberg, osnivač Bloomberg L.P, filantrop i gradonačelnik Njujorka od 2002-2013. godine, pridružio predsedniku  Goldman Sachsa i izvršnom direktoru Lloydu Blankfeinu, Warrenu Buffettu i dr Michael Porteru, kao ko-predsedavajući u savetodavnom veću Goldman Sachsovog programa „10 000 malih preduzeća“. Savet pomaže u razvoju i oceni rada malih preduzeća i cilj im je da pomognu firmama da se proguraju na tržište.

    Gostujući u emisiji na Bloombergovoj televiziji ’Bloomberg West’, Bleinkfein i Bloomberg su dali nekoliko saveta za vlasnike malih preduzeća, kao i za sve koji tek planiraju da se otisnu u preduzetničke vode:

    „Radite marljivo, a biće vam potrebno i nešto sreće, ali što marljivije budete radili imaćete i više sreće. I ako ne uspete, nije kraj sveta. Ne mogu da pronađem ništa zajedničko sa ljudima koji sede i kukaju: ’Bilo je užasno’. Bilo pa prošlo, nastavite dalje, započnite novi posao već sutradan. I budite iskreni, razmislite zašto nešto nije uspelo, da li je u pitanju nedostatak veština sa vaše strane, ili vi niste osoba za taj posao, ili jednostavno nije bilo pravo vreme. Ali ljudi nisu iskreni sami sa sobom. Ono što ja uvek radim jeste da uzmem papir, povučem liniju kroz sredinu, sa jedne strane napišem sve pozitivne, a sa druge negativne strane, i ozbiljno pristupim tome. Kada završim, pocepam papir i bacim ga, jer sam do tog momenta već razrešio u svojoj glavi, šta je realno a šta nije, šta mogu da predstavim ljudima, a šta ne“ , rekao je Michael R. Bloomberg.

    Pričajući o greškama koje je pravio, Bleinkfein je rekao: „Voleo bih da sam dobio savet da ne budem zastrašen…Ali biti zastrašen i nije tako loša stvar, ukoliko ne dozvolite da vas strah parališe. on će vas naterati da budete pripremljeni i više nego što je to neophodno, da se vratite u nazad i sagledate svoj rad ili ideje još koji put.“

    Pogledajte video:

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE