Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Umesto Radulovićeve, stiže `Dinkićeva ekipa`

    U Ministarstvu privrede spremaju se kadrovske promene, a prema saznanjima lista Danas, tim Saše Radulovića, prethodnog ministra, zameniće ’Dinkićeva ekipa’.

    Nakon jučerašnje ostavke Miroslave Milenović, Iz Ministarstva privrede odlazi i specijalna savetnica za evrointegracije, Ana Trbović, koja je, inače, dekanka Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), ali će ona na toj funkciji ostati do kraja ovog meseca. Obe savetnice bile su na tim mestima u vreme dok je na čelu Ministarstva bio Saša Radulović, otkaz ugovora dobile su u vreme "tehničke vlade“, da bi ih novi ministar Dušan Vujović ponovo imenovao pre tek nešto više od mesec dana, 28. aprila.

    U isto vreme, kako saznaje Danas, u Ministarstvu se spremaju da dovedu, bivšeg ministra Nebojšu Ćirića, i Nenada Mijailovića, pomoćnika u Ministarstvu dok je na njegovom čelu bio Dinkić. Od funkcionera iz tog perioda, pominje se da bi na mesto dirtektora SIEPA mogao da dođe Branislav Zec, takođe pomoćnik a zatim i državni sekretar u Dinkićevom ministarstvu u dva saziva, koji je pre toga bio jedan od direktora u Agenciji za privatizaciju.

    Ćirić nije potvrdio informaciju da mu je ponuđeno mesto u Ministarstvu privrede, ali nije ni isključio mogućnost da se to dogodi.

    Signali iz te kadrovske vrteške za analitičare su znak da će biti nastavljena politika subvencija i povlastica za strane investicije, kao jedini model za ostvarivanje privrednog rasta. Naime, bitna razlika uspostavljena nakon prethodne rekonstrukcije vlade, bila je najava tadašnjeg ministra Saše Radulovića da će zaustaviti politiku podsticaja za koju je, osim ekonomskih razloga, često tvrdio da je koruptivna jer su na tu podršku mogli da računaju samo povlašćeni privrednici iz domaćeg biznisa i stranci, ali po kriterijumima koji nisu bili dostupni javnosti. Drugi odlazak ljudi koje je on doveo u Ministarstvo privrede ukazuju da se odustalo od prekomponovanja ekonomskog sistema, piše Danas.

    Ukoliko se to dogodi, aktuelna vlada mogla bi da se suoči sa nezadovoljstvom domaćih privrednika, koji tvrde da im se posle svakog "rasterećenja“, porezi i nameti iz meseca u mesec uvećavaju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE