Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    GM otpustio 15 zaposlenih zbog skandala sa smrtonosnim kontakt-bravama

    General Motors otpustio je 15 ljudi zbog njihove uloge u skandalu sa višegodišnjom ugradnjom smrtonosnih kontakt-brava u automobile.

    Kako je najavila kompanija, biće osnovan fond za odštetu žrtava nesreća izazvanih time. Interna istraga je skandal objasnila neznanjem inženjera i birokratskim komplikacijama, i konstatovala da nije bilo zataškavanja, prenosi Seebiz.

    "Niz grupa i odbora GM koji su se bavili tim pitanjem, nisu ništa preduzeli ili su delovali presporo", napisao je u izveštaju na 315 strana Anton Valukas, bivši federalni tužilac koga je GM angažovao da istraži razloge kašnjenja u rešavanju problema s kontakt-bravama.

    Nova generalna direktorica GM, Mary Barra, koja je objavila rezultat istrage, rekla je da su više od polovine od 15 zaposlenih koji su otpušteni, bili viši rukovodioci pravne službe i inženjera, i da nisu prijavili defekt. Protiv još pet zaposlenih su preduzete disciplinske mere, rekla je ona.

    GM je objavio da će uspostaviti program za naknadu rođacima poginulih ili teško povređenima u više od 50 nesreća koje su izazvale loše kontakt-brave.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE