Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Modernizacija pruge do Pešte vredi preko milijardu evra

    Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Stevan Nikčević sastao sa ministrom trgovine NR Kine Gaom Huchengom, sa kojim je razgovarao o projektu modernizacije železničke pruge Beograd-Budimpešta, čija bi vrednost mogla biti veća od jedne milijarde evra.

    Nikčević, koji je učestvovao na dvodnevnoj konferenciji o ekonomskoj saradnji NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u kineskom gradu Ningbou, razgovarao je sa Huchengom o realizaciji započetih kineskih projekata u Srbiji u oblastima infrastrukture i energetike, saopštilo je resorno ministarstvo.

    Državni sekretar u srpskom Ministarstvu trgovine je tom prilikom istakao da bi realizacijom tog projekta bio značajno unapređen kvalitet železničkog saobraćaja, a došlo bi i do povećanja tranzitnih prihoda Srbije i Mađarske.

    U Ningbou je otvoren i sajam roba iz 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, na kome učestvuje i delegacija privrednika iz naše zemlje u organizaciji Privredne komore Srbije, navedeno je u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE