7 najuticajnijih GEDŽETA svih vremena

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  7 najuticajnijih GEDŽETA svih vremena

  Sajt Curious-mob objavio je nedavno listu najuticajnijih gedžeta svih vremena. Ono što je zanimljivo jeste da svaki od njih možemo koristiti za zabavu ali da pored stoga oni imaju svoju svrhu i upotrebnu vrednost. Pogledajte koji su se sve izumi tu našli.

  1. Segway

  On ima dva točka platfornu za stajanje i radi na baterije. Svrha uređaja je da brže stignete na željeno mesto i da ne morate mnogo da hodate. Smatra se pretečom modernog hoverborda.

  1. Replikator

  3D štampači uzimaju velikog maha poslednjih godina. Markerbot replikator je nešto najbliže tome i koristi tehnologiju indžekt štampača za modeliranje vruće plastike u trodimenzionalne oblike.

  1. Dron DJI Phantom

  dron-fantom-letelica-PX

  Ova naprava veoma je popularna širom sveta, a koristi se za snimanja svečanih trenutaka, razglednice i reportaže, novinarstvo, dostavu, u ratne svrhe… DJI Phantom je jedan od najboljih modela dovoljno ’pametan’ da detektuje prepreke pred sobom bez da je vođen ljudskom rukom. Odličan je za ljude koji nemaju iskustva sa ovim napravama.

  1. Nest termostat

  Era pametnih kuća je već počela, a budućnost je u tome da naši domovi budu povezani sa nama određenim aplikacijama kako bismo stvari mogli da završimo i pre nego dođemo kući. Ovaj termostat radi po istim principima i greje i hladi kuću, a takođe ima interaktivan ekran i softver za pametne telefone. Gugl je kupio kompaniju koja je napravila Nest pre dve godine i planira da nastavi da ulaže u ovu tehnologiju.

  1. IBM Model 5150

  Sajt koji je izbacio ovu listu svrstao je i jedan od prvih i najpopularnijih modela PC-a na tržištu koji je predstavljao revoluciju. Nakon što je izašao u slobodnu prodaju 1981. godine bio je prvi koji je široko dolazio do domova i kancelarija za svakodnevnu upotrebu. Operativni sistem DOS prodavan je odvojeno, a kasnije je postao jedan od najpoznatijih sistema.

  1. Oculus Rift

  vr-okulus-rirt-virtuelna-realnost-PX

  Virtuelna realnost otvorila je vrata potpuno novih digitalnih svetova, a to je uradio i Oculus sa svojim VR hedsetom. Biće upamćen kao jedan od pionira ovih platformi uz HTC Vive. Fejsbuk je napravio investiciju od dve milijarde u ovu tehnologiju.

  1. iPhone

  Kompanija Epl je lansirala prvi telefon 2007. godine i u potpunosti promenila komunikaciju i tržište. On je uveo Epl prodavnicu i aplikacije koje su zauvek promenile naš svet i pomažu nam u svakodnevnim zadacima. Na samom vrhu ove liste je zato najpoznatiji telefon, ideja čuvenog Stiva Džobsa zahvaljujući kojem pametni telefoni danas izgledaju ovako.

  [preporucene_vesti ids=”94537, 84198, 70552″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE