7 stvari koje mudre žene NE TRAŽE od svojih partnera - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  7 stvari koje mudre žene NE TRAŽE od svojih partnera

  Mnoge žene smatraju da im muškarci duguju nešto. Ovakav stav može da bude štetan za uspostavljanje poverenja i uzajamnog poštovanja. Ali mnogo žena to shvati kada je suviše kasno.

  Autorka Olimpija Vilagrin (Olympia Villagran) dala je svoj uvid na sajtu Culturacolectiva, kako bi mudra žena trebalo da se ponaša prema svom partneru. Prenosimo vam delove njenog teksta.

  1.Mudra žena oslanja se na sebe i ne zahteva od drugih da brinu o njoj.

  Ne pričamo o deci već o odraslim ljudima. Neke žene kada počnu da se zabavljaju sa muškarcima, odmah krenu da prate obrazac – taj muškarac mora da brine o njima. Da ih zabavlja, hrani, oblači… Kao da u trenutku postaju „nesposobne“. Muškarac nije u obavezi da brine o ženi.

  2. Ona ne traži od muškarca da odustane od onoga što voli.

  Nikada nemojte da tražite od svog muškarca da odustane od svog posla ili hobija da bi više vremena provodio sa vama. Inteligentna žena zna da će ga to učiniti nesrećnim, uostalom, kao i bilo koga.

  3. Ne traži mu da odbaci prijatelje i rođake.

  Možda ne možete da podnesete nekog od njegovih prijatelja ili rođaka. Ali, ako vas lično ne ugrožava, nije u obavezi da prekine svaki kontakt sa njim ili njom. To nije vaš izbor. On vrednuje prijateljstva koje je gradio tokom mnogo godina. Stavite se u njegovu poziciju – šta bi bilo kada biste vi morali da se „odreknete“ nekog od svog rođaka.

  4. Ne traži od muškarca da deli njena interesovanja.

  Ako mrzi da pleše a vi sanjate da igrate salsu sa njim, najverovatnije će odbiti bez obzira na sve, a vi nemate razloga a ni prava da insistirate. Kao i u prethodnom primeru, razmislite kako biste se vi osećali da radite nešto što ne volite samo zato što on to obožava.

  5. Ne prisiljava ga da postane drugačiji.

  Žena koja zna pravu vrednost veze ne zahteva od svog partnera da se menja. Zna da je u ljubavi sa stvarnim ljudskim bićem koje će se promeniti samo ako to želi. Zapravo, muškarac će ceniti onu ženu koja ga prihvata u potpunosti, sa svim vrlinama i manama, i koja ga inspiriše da bude bolji na nenametljiv način.

  6. Ne traži od njega da ignoriše druge žene.

  Vreme je da se pogleda istini u oči: muškarac ne može a da ne primeri druge lepe žene. Neki bi rekli da je to u njihovoj prirodi. Ovde se ne govori o tome da im treba dozvoliti da otvoreno flertuju sa drugim ženama. I ženski pogled često odluta ka drugim atraktivnim ljudima, i ne postoji način da se to izbegne. Samo treba prihvatiti tu činjenicu smireno.

  7. Ona mu veruje.

  Mudra žena ne traži dokaze ljubavi ili dokaze da je nije (ili jeste) izneverio njen partner. Kada je veza između nje i partnera izgrađena na poverenju, ona mu neće zavirivati u telefon, ili u mejlove.

  Da biste osigurali mir i harmoniju u vašem odnosu, uvek pokušajte da nađete kompromis, i ne zaboravite da će obe strane morati da se daju. Poštovanje, toplina, empatija, i strpljenje – to je ono što je važno u svakoj vezi dvoje odraslih, zrelih ljudi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE